 |
 |
|
 |
 |
|
 |
10 gode grunde til at vælge økologi
1. Du får mad uden rester af sprøjtegift.
Når du spiser økologisk, slipper du for rester af de sprøjtemidler, den ikke-økologiske landmand bruger til at dræbe ukrudt, skadedyr og svampesygdomme.
2. Du får mere mad med mere smag.
Økologiske grøntsager indeholder genrelt flere nærings- og smagsstoffer og mindre vand pr. kg end ikke-økologiske grøntsager.
3. Du får rene varer uden sminke.
Ø-mærkede fødevarer er ikke sminket med kunstige farvestoffer eller sødemidler.
4. Økologiske dyr har bedre leveforhold.
Høj dyrevelfærd er vigtigt i økologisk landbrug.
5. Økologi er godt for vores grundvand.
Økologiske landmænd bruger ikke sprøjtemidler, der kan sive ned i vores grundvand.
6. Bevar en rig og ren natur.
Naturen er rigere og renere på økologiske arealer
7. Naturlig mad er sund fornuft.
Målet i økologisk produktion er sunde og robuste dyr og afgrøder.
8. Nej tak til gensplejset mad.
Inden for økologisk produktion bliver der hverken brugt gensplejsning til føde til mennesker eller til foder til dyrene.
9. Ø-mærket står for grundig kontrol.
Det røde danske Ø-mærke og EU's økologilogo er din aranti for økologisk kvalitet.
10. Økologi er godt for ulande.
En række internationale undersøgelser viser, at økologiske metoder kan hjælpe fattige bønder i Afrika, Asien og Sydamerika til at producere mere mad og tjene flere penge
Kilde: Økologisk landsforening
Kilde: Økologisk landsforening
|
|
|
 |