Tilskud


Tilskud til privat børnepasning ydes efter Dagtilbudslovens kapitel 15. Ordning giver forældre med et godkendt og accepteret børnepasningsbehov mulighed for, at vælge et økonomisk tilskud til brug for en privat pasningsordning i stedet for at benytte en plads i et dagtilbud.

Hvem kan søge tilskuddet:

· Forældre bosat i Aabenraa kommune med børn i alderen 24 uger til og med 5 år, dog længst til barnet begynder i børnehaveklasse.


Hvornår kan tilskuddet bevilges fra:

Tilskuddet kan ydes fra det tidspunkt:
- hvor barnet optages i et dagtilbud, eller hvis barnet allerede er optaget. (Eks. hvis der tilbydes en plads i den kommunale dagpleje pr. 1. juni, kan tilskuddet tidligst søges med start pr. 1. juni). Hvis barnet allerede er optaget i et dagtilbud, skal det udmeldes.

- hvor ordningen er godkendt af tilsynsmyndigheden, d.v.s. at  børnepasseren / pasningsordningen skal være godkendt af kommunen (der skal være aflagt godkendelsesbesøg) inden der kan udbetales tilskud. Endvidere skal børneattest fra Rigspolitiet være modtaget  af kommunen inden udbetaling af tilskud.

· Når forældre indsender den udfyldte ansøgning om pasningsordningen til Den Centrale Pladsanvisning, skal blanket vedr. rekvisition af børneattest være udfyldt af børnepasseren

· Der kan maksimalt udbetales tre tilskud til samme husstand.

· Tilskuddet udbetales månedligt forud eller bagud, afhængig af forældrenes betalingsform.

· Afbrydes et pasningsforhold og forældrene har fået udbetalt tilskud, som ikke anvendes til betaling af børnepasseren/pasningsordningen, skal det for meget udbetalte tilskud tilbagebetales til kommunen.

· Kommunen kan desuden standse udbetalingen, hvis forældrene ikke opfylder den indgåede aftale. Dokumentation kan ske i form af den indgåede aftale/kontrakt med børnepasseren, under forudsætning af at den indeholder de nødvendige oplysninger samt ved løbende indsendelse af eller forevisning af udbetalingskvitteringer.

· Tilskuddet skal ikke medregnes i forældrenes skattepligtige indkomst, men tilskuddet er skattepligtig indkomst for børnepasseren.

· Der gives søskendetilskud til forældre, der får tilskud til privat pasning efter Dagtilbudsloven kapitel 15. Søskendetilskuddet fastsættes til 85% af de søskendetilskud, der gives til det billigste alderssvarende dagtilbud.

· Der er ikke mulighed for at søge hel eller delvis økonomisk friplads.Godkendelse af pasningsordningen:

· Aabenraa kommune skal godkende den enkelte børnepasser og pasningsordning for at sikre, at de personlige forudsætninger og de fysiske rammer er forsvarlige med hensyn til at kunne passe andres børn.


Tilskuddets størrelse:

· Tilskuddet udgør 75% af forældrenes dokumenterede udgifter til den private pasnings-ordning, dog er der følgende maksimum tilskud :

·        Børn i alderen 0 - 2 år = 5.090,00 kr. pr. månedVil du vide mere kan du kontakte:

Den centrale pladsanvisning
Tinglev midt 2
6360 Tinglev
Tlf. 73767676


 

Lilo laver playmais

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.08 | 00:07

Hej

Vi har en dreng på 2 år, som vi mangler en pasnings-plads til – gerne pr. 1. november.

Derfor vil jeg gerne høre, hvordan det ser ud med ledige pladser

...
22.08 | 00:47

Nuhhhrr! Hvor er de kære!

...
18.05 | 09:01

Ja det er vigtigt at have hjelm på når man kører vildt ;o)

...
18.05 | 08:58

tit tit :o)

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE